Vi var hele 20 denne gang: 12 voksne og 8 børn.

PROGRAM:

Lørdag:

Sejltur på Maribo Søndersø.

Besøg i domkirken og Maribos lille friluftsmuseum.

Aftensmad og overnatning i B&B Skelstrupgård.

Søndag:

Frokost i Vordingborg og besøg i Danmarks Borgcenter.

   
 

Den 9. maj var desværre en kold og kedelig dag rent vejrmæssigt, og nogle havde fået for lidt tøj med. Så der var god brug for tæpperne om bord på Anemonen, som sejlede os en tur på Maribo Søndersø. Den ellers flotte natur tog sig ikke helt så godt ud i gråvejr, og det rige fugleliv så vi ikke meget til - ØV.

Domkirken blev strøget af programmet, da der var bryllup, men nogle af os nåede at kigge indenfor inden sejlturen.

Efter sejlturen gik nogle på cafe for at få varmen, mens andre fortsatte til Maribos lille og hyggelige frilandsmuseum.

Vejret var en smule bedre, da vi ankom til B&B Skelstrupgård i udkanten af Maribo. Vi havde fundet et rigtig dejligt sted, hvor vi blev installeret i nogle store og meget flotte lejligheder. Der var masser af plads til os alle 20 og et stort fælleslokale, hvor vi kunne spise og hygge.

Vi havde medbragt alskens ingredienser til grillburgere og pølser, og ved fælles hjælp blev maden tilberedt og efterfølgende spist, og så blev der ellers snakket og hygget.

 

Ungerne var begejstrede for der var både geder, får og småbitte lam, og der var gynger og trampoliner. Nogle var så optagede af dyrene, at de dårligt havde tid til at spise.

Laila havde sørget for snobrødsdej, som blev tilberedt på grillen og spist som dessert.

Flere af pigerne var hos dyrene til det blev mørkt, mens resten hyggede sig indendørs i fælleshuset til det blev sengetid.

 

Søndag gik turen videre til Vordingborg, hvor vi startede med frokost på Cafe Holger lige ved siden af borgcentret.

Vi var nu ikke megasultne, for vi havde fået dejlig morgenmad på Skelstrupgård, og efter mere mad trængte vi til at røre os.

Det var der rig mulighed for på borgcentret - både ude og inde. Alle blev udstyret med en mini Ipad, og så gik vi på opdagelse. Indendørs var der spændende forklaringer og fortællinger, så både børn og voksne blev klogere på fortidens Vordingborg.

Det fortsatte udendørs, hvor man kunne supplere med forskellige udfordringer. Nogle tog turen op i Gåesetårnet, og da vejret var blevet ganske fint, fik man en flot udsigt hele vejen rundt.

 
  Flere sluttede turen af med kaffe eller is på en cafe med udsigt til Gåsetårnet. Skønt at sidde udenfor i solen efter en weekend, som trods det skiftende vejr havde været rigtig hyggelig. Vi havde set et dejligt hjørne af Danmark, overnattet på et perfekt sted, hvor der var tid til bare at sludre og hygge.