For første gang gik turen til udlandet, men vi skulle ikke så langt væk. Denne gang var vi 19: 11 voksne og 8 børn.

PROGRAM:

Lørdag:

Frokost på Kulturkrogen i Lund

Besøg på frilandsmuseet Kulturen

Aftensmad og overnatning i Grottbyn

Søndag:

Besøg i Skånes Djurpark

   
 

Vi mødtes lørdag middag midt i Lund, hvor vi spiste en dejlig frokost udendørs på restaurant Kulturkrogen, som ligger lige udenfor frilandsmuseet Kulturen. Bagefter gik vi på opdagelse i frilandsmuseet, og selv om det ikke er stort, var der masser at se og prøve, og vi myldrene ind og ud af husene. Et meget hyggeligt sted med både meget gamle og lidt nyere huse.

Så gik turen videre til Grottbyn, hvot vi skulle overnatte.

Grottbyn er et vandrehjem, hvor værelserne er bygget ind i en jordvold, så det ligner grotter. Børnene glædede sig til at bo i hobbithusene, som de straks havde døbt det, og de blev ikke skuffede. Det meste af tiden blev brugt udendørs, hvor der var masser af plads til at lege, og et bål blev hurtigt etableret. Der var også et stort indendørs fællesrum, hvor vi spiste de specielle svenske smørgåssar, som vi havde bestilt til aftensmad. De var nu ikke den helt store succes, for selv om de så imponerende ud, var de egentlig ikke særligt lækre, så nogle drønede til det nærmeste supermarked og købte pølser, engangsgril og skumfiduser. Alle endte med at blive både trætte og mætte, og vi sov godt i de ganske udmærkede grotter.  
  Om søndagen besøgte vi Skånes Djurpark, der er nabo til Grottbyn. Her har man specialiseret sig i nordiske dyr, og der er masser af plads til dem i den store naturskønne park, hvor der også var legepladser, ponyridning og cafe. Vejret var skønt, så alle havde en dejlig dag, og der var heldigvis ikke så langt hjem, for alle var mere eller mindre trætte efter en begivenhedsrig weekend.