Turen 2010 husker vi mest, fordi vejret desværre viste sig fra sin allerdårligste side. Regnen væltede stort set ned hele weekenden, så det var både vådt og køligt. Det blev ikke helt til den dejlige tur ud i et naturskønt Danmark, som vi ellers havde glædet os til. Vejret fik os til at ændre lidt i programmet, men ellers hyggede vi os nu alligevel.

Denne gang var vi 8 voksne og 4 børn.

PROGRAM:

Lørdag:

Frokost på Annebergs restaurant. Kigge på glassamlingerne.

Færge 1: Rørvig-Hundested. Besøg i grønlandsforskeren Knud Rasmussens sommerhus.

Færge 2: Sølager-Kulhuse.

Færge 3: Østre Færge fra Hornsherred til Orø.

Aftensmad og overnatning i Bybjerggård B&B.

Søndag:

Færge 4: Orø til Holbæk

Besøg i Andelslandsbyen Nyvang.

   

Det regnede da vi mødtes ved Restaurant Anneberg, hvor vi fik en god frokost. Bagefter blev det til et kig på den fine glassamling i Hempels glasmuseum, der ligger i samme bygning.

Med på turen var Jacob og Mias amerikanske aur pair pige, der lige var ankommet. Hun var ikke lige forberedt på det kolde og våde vejr, så hun frøs det meste af tiden.

Det regnede stadig, da vi tog den første færge fra Rørvig til Hundested, hvor vi besøgte grønlandsforskeren Knud Rasmussens sommerhus, som ligger højt oppe med en skøn udsigt over vandet. I dag var det nu bare gråt i gråt, men ellers et spændende sted.

 

 
 

Den anden færge sejlede os fra Sølager til Kulhuse, hvor vi varmede os med kaffe og kage, før vi fortsatte til den tredje færge, som sejlede os til Orø og Bybjerggård B&B. Her havde vi hele overetagen over en stor længe. Værelserne var nye og fine, og der var et mere eller mindre færdigt motionslokale.

Egentligt køkken var der ikke, men der var kogeplader og service. Vi var velforberedte og havde medbragt en færdig gryderet, der bare skulle varmes. Salat og frugt til desserten fik vi også klaret på bedste beskub, og opvasken blev ordnet i badeværelserne. Lidt primitivt, men det gik fint alligevel.

 

 

Udenfor var det koldt, vådt og der var mudder overalt, så vi blev indendørs og fornøjede os bl.a. med kollektivt puslespil.

Og så var der en meget stor attraktion, for Bybjerggård havde geder og små gedekid, som børnene måtte gå ind til. Vi har aldrig set de 3 piger komme så hurtigt i tøjet, som da vores værtinde søndag morgen spurgte, om de ville give gedekiddene flaske.

Efter morgenmaden gik turen videre med færgen til Holbæk og til Andelslandsbyen Nyvang. Vejret var stadig elendigt, men vi fik da set os lidt omkring inden vi sluttede af med frokost. Så tog de fleste hjem.

Vejret var virkelig på tværs denne gang, men der var nu også lyspunkter.