ambæks verden. billedarkiv 2014: 1. halvår
2013: 2. halvår
2013: 1. halvår
2012: 2. halvår
2012: 1. halvår
2011: 2. halvår
2011: 1. halvår
2010: 2. halvår
2010: 1. halvår
2009: 2. halvår
2009: 1. halvår
2008: 2. halvår
2008: 1 halvår
2007 og 2006
 
21.6.14. Mia rundede de 40 og holdt en dejlig fest. Hun fik rigtig mange skønne gaver og ikke en eneste skulle byttes.
21.6.14. Mia havde lejet en hel institution, så der var masser af plads til både store og små gæster, og der var pyntet flot og festligt op. Lidt svært for fotografen at manøvrere mellem balloner og ponponer.
21.6.14. Der blev grillet til den store guldmedalje, og der var godt med power på den store grill.
21.6.14. Underholdning manglede heller ikke, far holdt eventyrtale om og til prinsesse Mia, der blev sunget familiesang og Freja gav et nummer på guitar med lidt hjælp fra morfar. Og så blev der ellers danset.....
21.6.14. Dagen blev selvfølgelig foreviget af op til flere fotografer....
15.6.14. De grønne slikkepinde var et hit på dagens udflugt til Frederiksdal i Helsingborg.
15.6.14. Fem voksne og fire børn havde en dejlig dag i Fredriksdal, som er et frilandsmuseum med gamle svenske huse.
15.6.14. Jens fjoller med ungerne inde i et af de gamle bondehuse.
15.6.14. Mette kan stadig gå på stylter. Bagved ses nogle af Frederiksdals byhuse, hvor man kan opleve butikker som de så ud for mange år siden. Her er bl.a. en frisør, en tandlæge, et trykkeri, et apotek og en gammel købmandsbutik.
15.6.14. Vi startede med frokost og senere stod den på kaffe og is i Frederiksdals cafe. Der blev leget, fjolllet og grinet det meste af dagen, og vejret var perfekt.
15.6.14. Frederiksdal har også en stor rosenhave, en engelsk park, køkkenhave og en have med skånske planter, så der er ret meget at kigge på. Vi kom ikke parken rundt, men vi hyggede os alle.
11.6.14. Haven er flot lige p.t. Terrassen er renoveret, og der er masser af blomster.
8.6.14. I pinsen gik turen op til det svenske fritidshus. Vi lavede et til salg skilt og satte det ved indkørslen til huset, der ligger lidt gemt. Det er til salg fordi vi bruger det for lidt.
5.6.14. Grundlovsdag vågnede vi op til denne fine udsigt over havnen i Skælskør.
5.6.14. Vi havde nemlig overnattet på hotel Postgården, som ligger midt i Skælskør. Aftensmaden havde vi spist på cafe Kobæk ved Kobæk strand. Det var en rigtig hyggetur i det vestsjællandske.
31.5.14. Så fik vi set Helsingørs nye museum for søfart, og det er bestemt værd at besøge. Både ude og inde er det fremragende. Her et kig oppefra og ned i dokken, der nærmest ligger midt i museet.
31.5.14. Her er vi nede i dokken lige foran cafeen. Genial ide at bygge museet op omkring den gamle dok.
31.5.14. Et lille kig inde fra musees maritime indretningt. Her var noget for både søulke og landkrabber som os. Udvalgte genstande, videoer, lydklip og fine præcise tekster ledte os gennem søfartens historie. Fantastisk flot lavet.
31.5.14. Så er årets første Evelyn-rose sprunget ud. Den er bare SÅ flot, og heldigvis er der mange flere på vej. Bare synd at duften ikke kan komme med på billedet.
30.5.14. På kunstmuseet Arken med datter og 3 børnebørn, og det var ganske fornøjeligt og farverigt. Palle Nielsens installation er skabt til og for børn og der måtte males overalt.
30.5.14. Til installationen hører en form for legeplads, hvor man kunne hoppe ned i et skumgummibassin, og der blev hoppet ganske meget.
30.5.14. Flicka ville gerne males som en sommerfugl og det klarede Mette flot. Bagefter ville ungerne male Mette og det gik også fint.
30.5.14. Efter en god frokost kiggede vi på Arkens faste udstillinger og den aktuelle og meget flotte Hundertwasser udstilling, og drengene var ganske interesserede. Storm overraskede os noget, da han fortalte, at han da godt kendte Hundertwasser - han var nemlig med i hans læsebog i skolen!
25.5.14. En tur ud i haven er også en fornøjelse.
25.5.14. Vi spiste frokost på traktørstedet Højeruplund ved Stevns Klint med gode venner. Det havde Ford-klubben også besluttet sig for.
25.5.14. Vi måtte bare rundt og kigge på de mange fine biler. De var virkelig imponerende.
25.5.14. Og selvfølgelig måtte vi lige ind i Højerup gamle kirke, der blev noget mindre i 1928, da en større del af den styrtede i havet. Fra kirken er der en flot udsigt til Stevns klint.
24.5.14. Til danseopvisning i Ballerup Super Arena, hvor Flickas danseskole holdt årsafslutning.
24.5.14. Det gjaldt ikke om at finde Holger, men om at finde Flicka i mylderet af næsten ens klædte småpiger, der bare susede rundt.
24.5.14. Flicka gik op i det med liv og sjæl og gjorde det superflot, men fotografen her var kommet på lidt af en opgave.
24.5.14. Der blev taget ganske mange billeder, men kun få blev gode.

24.5.14. Helt galt gik det, da de mange små fik pingvinhuer på......Iøvrigt var det et 4-timers show med rigtig mange hold og mange fine præstationer på gulvet.

15.5.14. Vi var på miniweekend i Mullerup havn, hvor vi overnattede i hytte nr. 1. Hytterne er nyrenoverede og meget fine, og de ligger lige ud til den lille havn.
15.5.14. Skipperkroen ligger lige bagved og her spiste vi lækker aftensmad. Det var nu lidt svært at forlade terrassen, for der var varmt og dejligt. Efter maden nåede vi også at få en ganske fin solnedgang.
4.5.14. Søndag gik turen til Bakken, hvor vi spiste frokost sammen med vennerne fra logen. Bagefter var det tid til at komme ud og nyde stedet, vejret og stemningen.
4.5.14. Vi sluttede af med et festligt kaffebord, og alt i alt havde vi nogle hyggelige timer i den gamle forlystelsespark. Vi må se, om det bliver til flere besøg i løbet af sommeren.
3.5.14. I julegave havde Nadia givet alle sine bedsteforældre en Christiania-tur, og gaven blev indløst denne lørdag. Det var en god og spændende gave.
3.5.14. Vi blev guided rundt af en rigtig Christianit, så vi fik hele historien om Christiania fra starten til i dag, og vi fik set en god del af området og den omgivende dejlige natur. Og Nadia havde endda sørget for ganske fint vejr.
3.5.14. Det blev også til besøg i butikker og værksteder og et kig indenfor i guidens eget hjem. Spændende at se andet end Pusherstreet, som man så tit ser i fjernsynet.
3.5.14. Husene er bestemt interessante for der er ikke 2 ens. Vi sluttede Christiania-besøget af med en velsmagende frokost i "Grønsagen".
3.5.14. Vi fortsatte dagen hos tvillingerne, som fejrede deres 5-års fødselsdag med masser af familie og masser af gaver. Det var mest sommertøj, men heldigvis også lidt legetøj.
3.5.14. Far og mor sørgede godt for gæsterne, og mors ufrivillige lagkagebrud var bare rigtig lækker.
27.4.14. Årets familieudflugt gik denne gang til Skåne, hvor vi overnattede i Grottbyn. Børnene kaldte det hobbithusene, og de havde glædet sig til at bo der. De blev ikke skuffede, og værelserne var faktisk udmærkede.
27.4.14. Turen startede lørdag med frokost i Lund. Vi sad udenfor i det skønne vejr ved et langt bord med fin plads til os alle 19.
27.4.14. Så gik vi på opdagelse i Lunds frilandsmusseum Kulturen, et fint lille museum med gamle huse fra både land og by. Her var meget at se og også en masse legetøj fra gamle dage.
27.4.14. Bagefter gik turen til Grottbyn, hvor der hurtigt kom gang i bålet til glæde for både store og små.
27.4.14. Flere tilbragte det meste af aftenen ved bålet, og det blev ret mørkt og temmelig sent, før ungerne kom i seng.
27.4.14. Søndag besøgte vi Skånes Djurpark, som ligger lige ved siden af Grottbyn. Dyreparken har specialiseret sig i nordiske dyr som f.eks. los, elg, bjørne, hjorte og okser.
27.4.14. Parken ligger lige midt i den skønne svenske natur, så dyrene har masser af plads. Med skønt vejr, nyudsprungen skov og spændende dyr kunne det kun blive en rigtig dejlig dag.
27.4.14. De små elektriske biler var spændende, så flere måtte lige prøve dem, før vi kunne komme videre.
27.4.14. Og Flicka ventede tålmodigt på at få en lille ridetur. Midt på eftermiddagen forlod vi parken med nogle godt trætte børn.
24.4.14. Vi tog på en lille miniferie i påsken og turen gik til Holland, hvor vi tilbragte en hel dag i den fantastiske blomsterpark Keukenhof.
24.4.14. Keukenhof var en vidunderlig oplevelse. Parken var en overdådighed af tulipaner - der var ca. 7 millioner.....
24.4.14. Keukenhof er verdens største blomsterpark, og den er bestemt værd at besøge. Der er kun åbent 8 uger i foråret, og der er mange besøgende hver eneste dag. Denne tirsdag efter påske var der mange gæster, men det gav ikke problemer for Keukenhof er stor.
24.4.14. Vejret var godt og blomsterne stod i fuldt flor, så det var en mageløs dag, hvor vi kunne nyde de flotte blomster i de fantastiske farver og sammensætninger.
24.4.14. Holland er storproducent af blomsterløg og i området omkring Keukenhof dyrkes tulipaner på store arealer. Vi så mange store og vildt imponerende blomstermarker.
24.4.14. Vi benyttede også lejligheden til at hilse på Thom, som jeg har fået kontakt med via slægtsforskningen. Thom inviterede os hjem til både frokost og aftensmad, og han er en god kok, og det var hyggeligt at besøge ham. Vi kørte en lille tur for at kigge på området.
24.4.14. Vejen til Keukenhof førte os over den 32 km lange dæmning i det nordlige Holland. Den er ret imponerende.
24.4.14. På hjemvejen besøgte vi Bourtange, hvor man har rekonstrueret en fæstning, som den så ud i 1742. Bourtange er en lille idyl placeret ude på landet, det er både et museum og en lille levende by.
24.4.14. Den lille fæstning er femkantet, det runde centrum er omkranset af gamle lindetræer og herfra stråler 10 små gader ud i hver sin retning. I centrum ligger et par restauranter og nogle kunsthåndværkerbutikker.
19.4.14. Påskelørdag fik vi afleveret det sidste påskeæg, og Nadia så vældig tilfreds ud.
19.4.14. Der er drøn på ude i haven. Den fine lille løjtnantshjerte, som jeg fik i fødselsdagsgave ser ud til at befinde sig rigtig godt.
18.4.14. Langfredag. Tvillingerne kiggede indenfor og fik deres påskeæg. De fik også en dåse småkager, for de havde sendt os gækkebreve, og selvfølgelig gættede vi slet ikke, hvem der havde sendt dem.
17.4.14. Skærtorsdag stod den på påskefrokost sammen med nogle af vores børn og børnebørn. Vi var ikke så mange, så der var rigtig lejlighed til at få sludret.
17.4.14. Vi havde påskeæg med til børnene: lækre flødeboller og chokolade, som blev guffet, mens farmors spritnye IPad blev prøvet.
17.4.14. Jeppe gav sig i kast med farmors kamera, og det kom der nogle vældigt spændende billeder ud af, bl.a. dette af Storm.
17.4.14. Og farmor var heldig og fik et godt billede af Flicka.
30.3.14. Freja fyldte 10 og det blev selvfølgelig fejret med masser af gæster, masser af gaver og masser af boller og kager.
30.3.14. Dagens hovedkreation var denne fine hindbærlagkage.
22.3.14. Min fødselsdag blev fejret med alle børn og børnebørn og så denne kæmpestore Serrano-skinke. Vi skulle lige finde ud af, hvordan man angriber sådan en, men det gik, og der var rigeligt af lækker skinke til alle - og mere til...
22.3.14. Senere gik der frimærker i den, og næsten alle var i gang med at sortere frimærker fra alverdens riger og lande.
9.3.14. Desværre kan man ikke få duften med på billedet. Det er blomsten på en kejserbusk.
9.3.14. Det varme vejr har nærmest fået haven til at eksplodere i skønne forårsblomster - aldeles pragtfuldt.
1.3.14. Vi havde fornøjelsen af at tilbringe dagen sammen med Nadia, og vi tog til Carlsberg Byen, hvor ingen af os havde været. Det viste sig at være en rigtig god ide.
1.3.14. Nadia var ellevild da hun fik mulighed for en tur i klatreskoven, og hun krummede på oppe mellem træerne, og hun klarede turen i flot stil.
1.3.14. Forinden havde vi fået dejlig brunch og været på stort loppemarked.
24.2.14. Begge Flickas bedstemødre mødte op, da børnehaven havde inviteret til fastelavnsklip. Og der kom masser af pynt på Flickas fastelavnsris.
23.2.14. Det hele eksploderer derude i haven, og så fik jeg også prøvet at arbejde i haven i februar måned i dejligt forårsvejr - helt utroligt...
1.2.14. Kamille fejrede sin 12-års fødselsdag på forskud, men det blev dagen ikke mindre festlig af.
1.2.14. Kamille havde selv lavet de fine fondant-roser til den lækre chokoladekage.
1.2.14. Mia er efterhånden ekspert udi fødselsdagskager. Denne gang havde hun kreeret en flot snekage, som faktisk var en islagkage med lækkert blåbærfyld. Den var en stor succes.
31.1.14. Nadia fyldte 9 år, og hun blev fejret på selve dagen. Blandt de mange gaver var en fotobog med billeder og beskrivelser af slægten på fars side. Både Nadia og far blev så glade for bogen, at de nærmest sloges om at læse den først.
Januar 2014. I en uge stod vi op til denne dejlige udsigt på Tenerife. Sol og varme næsten hele ugen, og kors hvor vi bare sugede til os. Vi var på Tenerife for 2 år siden, men det gjorde ikke fornøjelsen mindre.
Januar 2014. Vulkanen Teide er bare et must. Hele området og vejen derop er bare fuldstændig fantastisk.
Januar 2014. Med en svævebane kan man komme ret tæt på toppen og få denne flotte udsigt. Men det er koldt, så man bliver der ikke så længe.
Januar 2014. Det blev også til et gensyn med Loro-park, denne gang i regnvejr. Showet med de enorme spækhuggere er imponerende og sikke nogle vandkaskader der sprøjter op over publikum, når dyrene springer op og plasker tilbage i vandet.
Januar 2014. Vi så også søløveshow og fugleshow med papegøjer, vi så det flotte pingvinanlæg med kongepingviner og det store akvarium. Og på turen rundt i den store flotte park fik vi set en masse andre dyr.
Januar 2014. Dagen efter gik turen til Jungle-park, som har et imponerende rovfugleshow. Her er også både søløve- og papegøjeshow og mange andre dyr. Selve parken er fyldt med grotter, huler, vandfald, gangbroer og masser af blomster, palmer og kaktusser.
Januar 2014. Tenerife er også den ene skønne udsigt efter den anden og forrygende natur. Her ses Los Gigantes.
Januar 2014. Det blev til et par fine solnedgange og dette fuldstændigt magiske lys lige inden solen gik ned.
 
 
12.1.14. Bent fyldte år og havde inviteret alle børn og børnebørn til frokost i Dalle Valle. Her studeres en af gaverne: en bog om Vestvolden. Den ser rigtig spændende ud.
12.1.14. Også svigerdatter Katja fyldte år, så hun fik også gaver.
12.1.14. Buffeen var ganske alsidig, så der var noget til alle. Her halvdelen af vores selskab, som talte 18.
12.1,14. Kaffen blev indtaget derhjemme og Bent havde ønsket sig kager. Det blev til en fin bollemand og lækre kokostoppe.
12.1.14. Det er sjældent man kan fange alle 8 børnebørn på et enkelt billede, men det lykkedes i dag, mens de alle hyggede sig med at tegne, se tv og kigge på tabletten.